Spectaculaire plaatsing biomassainstallatie Berghuizerbad

Na maanden van voorbereiding is zaterdag 26 mei de container geplaatst bij het Berghuizerbad met de complete biomassa installatie, met behulp van Vosbergen Transport Heerde en kraanbedrijf Herms uit Epe werd de grote container met daarin 8 ketels op de eindebestemming neer gezet.

In de vroege ochtend werd het hele gebeuren op het terrein van TSN Heerde met behulp van een grote telekraan op een dieplader gezet en vervoerd over de weg naar het Berghuizerbad te Wapenveld. Daar aangekomen waren er al behoorlijk wat mensen aanwezig om de spectaculaire plaatsing live mee te maken bij het Berghuizerbad, na een uur werk stond de container op de plek.

Stichting Berghuizerbad is heel blij met de stap naar duurzaamheid zodat er straks geen gas meer nodig is, het mag ook duidelijk zijn dat het op termijn een besparing gaat opleveren in de exploitatie van het zwembad. Van toegevoegde waarde is ook dat het bedrijf Biomassatechniek van Munster uit Heerde voor de realisatie en uitvoering van dit project zal zorg dragen. Voor Biomassatechniek natuurlijk ook een mooi visite kaartje om dit ook te laten zien aan potentiele klanten. Het geeft nog steeds aan dat Stichting Berghuizerbad op een creatieve manier het Berghuizerbad draaiende kan houden aan de Revelingseweg, wel is het Berghuizerbad nog op zoek naar vrijwilligers die een handje mee willen helpen om ook op de lange termijn het zwembad open te kunnen houden! 

Voor nadere info bel dan met het Berghuizerbad of ga naar www.berghuizerbad.com