Meer informatie energiescan Ermelo

Als u voor een energiescan in aanmerking wilt komen, kunt u het aanvraagformulier invullen. Hieronder vindt u meer informatie over de energiescan. 

Wat kunt u verwachten?
De adviseur neemt ca. één uur de tijd om uw situatie te bekijken en u te adviseren op het gebied van verlichting, koeling (indien van toepassing) en verwarming. Hij zal daarbij onderscheid maken in maatregelen die u op korte termijn terugverdient en lange termijn maatregelen. Daarna ontvangt u per e-mail een rapport met de belangrijkste punten van het gesprek, een overzicht van de 5 belangrijkste verbeterpunten en wat u bespaart. Ook krijgt u inzicht in de mogelijke subsidies of belastingvoordelen die voor u van belang kunnen zijn.
Let op! U ontvangt géén energiebesparingsberekening (ook wel maatwerkadvies genoemd) of energielabel. Deze kunt u desgewenst wel bij de adviseurs zelf aanvragen.
Doel van de energiescan is om u te helpen een goede keuze te maken voor uw eigen situatie met behulp van de jarenlange ervaring van de onafhankelijke energieadviseur.

Hoe werkt het?

 1. U vult het aanvraagformulier in.
 2. De energieadviseur neemt telefonisch of per e-mail contact met u op voor het maken van een afspraak.
 3. Na de energiescan ontvangt u per e-mail een rapport met de belangrijkste punten van het gesprek.
 4. U ontvangt van Veluwe Duurzaam een factuur van €100 (bij BVO < 150 m2) of €175 bij een BVO > 150 m2 (prijzen excl. BTW)
 5. U kunt met een gerust hart aan de slag met het energiezuiniger maken van uw bedrijf.
 6. In de loop van het project peilt Veluwe Duurzaam of er interesse is in het gezamenlijk inkopen van duurzame maatregelen. In overleg wordt dan een gezamenlijke inkooptraject gestart.

Wat kost het?
De helft van de kosten wordt vergoed door de gemeente Ermelo. Normaal kost de energiescan voor bedrijven met een bruto vloer oppervlak (BVO) <150m2 €200 excl. BTW  en voor BVO > 150m2  €350. Door de bijdrage van de gemeente Ermelo worden deze kosten gehalveerd. U betaalt slechts €100 (bij BVO<150m2) en €175 (bij BVO>150m2).

Waarom een adviseur?
Ieder bedrijf en ondernemer is uniek. Er zijn steeds meer duurzame oplossingen te koop. Er is bijvoorbeeld veel informatie beschikbaar via internet, maar niet alle informatie is even betrouwbaar en veel informatie is óf tegenstrijdig óf niet van toepassing op uw situatie. Een gesprek met een energieadviseur is niet alleen handig omdat het u veel uitzoekwerk bespaart, maar wordt ook steeds noodzakelijker en gewoner. Daarnaast kan het zeer inspirerend zijn en u op ideeën brengen waar u nog niet aan gedacht had!
De adviseurs van Veluwe Duurzaam zijn onafhankelijk omdat zij geen belang hebben bij de verkoop van oplossingen.

Een energieadviseur...

 • is dagelijks met energie en gebouwen bezig en kan in korte tijd ‘tot de kern van uw vraag’ komen en een inschatting maken of een stappenplan schetsen welke oplossing het beste past bij uw persoonlijke situatie, wensen en budget.
 • kent de energiebesparingseffecten van maatregelen en kan deze inschatten
 • kent de mogelijkheden om met zonnepanelen, zonneboiler of warmtepomp duurzame energie te winnen en kan ook deze mogelijkheden inschatten
 • helpt u een efficiënte investering te doen
 • let op financiële consequenties zoals beschikbare subsidies, terugverdientijd.
 • heeft overzicht op voorbeeldprojecten in de regio en daarbuiten
 • heeft overzicht over de financiële regelingen (subsidies, enz.)
 • heeft overzicht over de verschillende producten en materialen

Wilt u in aanmerking komen voor een energiescan, vul dan het aanvraagformulier in.